Kokkuvõte 2020

posted in: Uncategorized | 0

Hiiumaa Köök ja Pagar tänab lõppeva aasta lävel kõiki kliente, kolleege ja koostööpartnereid nii siin- kui sealpool Väinamerd!

Erakordsesse ja ootamatustega pikitud aastasse mahtus palju mäletamisväärset ning rõõmu pakkuvaid hetki, mida kokkuvõtteid tehes välja tuua.

Aasta algas kõikide jaoks erakordselt. Kuna eriolukorras jäid üleilmse viiruse riskirühma kuuluvad elanikud ning koolide õpilased koju, pakkusime võimalust tellida soe lõunasöök koos magustoiduga koju kätte, lisaks kasutasid uut võimalust ka paljude ettevõtete töötajad, kes ei saanud või ei soovinud lõunapausiks tööpostilt lahkuda.

Aasta algusesse jäänud vastlapäeval saime uhkusega esitleda ainulaadseid vastlakulite pakendeid, millesarnaseid ühelgi teisel tootjal veel pole. Pakendite arendustöid jätkus ka ülejäänud aastasse, mille esimesi vilju sai võiga piparkoogitaigna ostjad näha novembris ning mitmed üllatused jäävad uude aastasse.

Põnevate uudistooteid jagus samuti tervesse aastasse – kollektiivisisese koogikonkursi tulemusel jõudis tootmisesse karamelli-pohlakook ning pagarikoja ahjudest väljuvad nüüd ka täistera röstsai, köömnetega leib ning juustupulgad.

Et kohalik toit ja maitsvad söögid-joogid jõuaks nii kohaliku elanikuni kui kodusaare külalisteni, alustas Hiiumaa Köök ja Pagar suve hakul Tormi Konsumi parklas pop-up laadapäevade läbiviimist, millega peagi liitusid MTÜ Hiiumaine toit eestvedamisel ka teised Hiiumaa toidutootjad. Oktoobris osalesime teistkordselt Telliskivi Loomelinnakus avatud Hiiumaa Saatkonna tegemistes ning ka uuel Kärdla keskväljakul esmakordselt avatud Hiiumaa jõuluturult sai suures valikus Hiiumaa Köök ja Pagar pagari- ja kondiitritooteid.
Loodetavasti võimaldab suur huvi kohaliku toodangu vastu pop-up laadapäevadega jätkata ka tuleval aastal.

Suvel paigaldati Hiiumaa Köök ja Pagar tellimusel pagaritööstuse tootmiskompleksi ning kontorihoone katustele 50 kW võimsusega päikeseelektrijaam. Suur osa energiast kulub ära tootmisettevõtte omatarbeks, tarbimisest üle jääv osa müüakse võrku.

Mitmel korral jõudsid meie tegemised ka tele-ekraanile – aasta alguses jõudis ETV ekraanile Angelica Udekülli autorisaade „Suus sulav Eesti”, mis heitis pilgu traditsioonilise süldi valmistamise detailidesse, ning suve hakul saime võimaluse oma tegemisi tutvustada telesaates „Sööma”.

Tänavune üle-saareline kohvikutepäev kandis auväärselt kodu-kohvikute tiitlit ning Hiiumaa Köök ja Pagar avas sel puhul mõnusalt koduse kohviku pagaritööstuse ukse-esisel.

Sügisene Leivanädal tuli küll mööda saata ilma traditsiooniliste õpilasekskursioonideta, kuid leiva tähtsust ja eripalgelisust saime tutvustada nii kauplustes kui ka virtuaalseid kanaleid pidi.

Koostöös tänavu avatud ning nii kohalike kui saare külaliste hulgas populaarseks osutunud elamuskeskusega Tuuletorn korraldasime jõuluperioodil uhke piparkooginäituse, mida saab elamuskeskuses nautida kuni talvise koolivaheaja lõpuni. Pea poolsada käpiku-kujulist piparkooki on kaunistanud Käina, Kärdla, Palade ja Suuremõisa koolide õpilased ning Kärdla ja Kõrgessaare noortemajade noored.

Heade hiiumaiste maitsetega saime toetada paljusid kodusaare laste ja noortega seotud spordi- ja kultuurisündmusi.

Rahulikke jõulupühi ning rõõmurohket uut aastat!