Hiiumaa Köök ja Pagar 5. sünnipäev

posted in: Uncategorized | 0

Tänaseks on möödunud 5 aastat päevast, mil avati uus Hiiumaa Pagari tootmishoone. Sellest ajast on ettevõtte tegevuses ja kuvandis palju muutunud. 5 aasta jooksul oleme oma tootmisest saatnud välja 1200000 pätsi leiba, 1000000 pätsi saia ja 800000 tonni kondiitritooteid.

Tööstusliku leivaküpsetamise traditsioon ulatub Hiiumaal aastasse 1909.  Aastani 2007 tegutseti Coop Hiiumaa tootmisüksusena kuniks 30.mail 2007 aastal loodi Coop Hiiumaa tütarettevõte  HTÜ Tootmine OÜ.  2012. aastal said valmis ettevõtte uued köögi tootmisruumid ja 2017. aastal uus pagari tootmishoone. 2018. aastal toimus ettevõtte rebränding, mis tõi ettevõttele uue nime ja kaubamärgi – Hiiumaa Köök ja Pagar. Muutusid nii logo, tooteetiketid kui ka pakendid. Samal aastal valmis ka Pagarite park ning aasta hiljem püstitati selle servale Hiiumaa toidule ausammas – täitmaks ettevõtte kaugeleulatuvat sihti, et ka saja aasta pärast oleks Hiiumaal toidutootmine ja väikesed hiidlased saavad suureks kasvada kodusaarel küpsetatud leivaga.

Pagarite Park enne ja pärast ehitustöid
Hiiumaa Pagari tootmishoone enne ja pärast 2017. aasta hoonelaiendust
Hiiumaa Pagari tootmisruum enne ja pärast 2017. aasta laiendusi

Täna on käimas jälle tootmishoone laienemisprotsess  

2021 aasta suvel jõudsime olukorda, kus köögi tootmisruumid jäid kõikide tellimuste täitmiseks lootusetult kitsaks.  Tänaseks on käima lükatud tootmisruumide laienemisprotsess ja Dagopen OÜ projekteerimistööde tähtaeg on aprilli lõpus. Seega on lootust, et saame ehitustöödega alustada juba sel suvel.

Viimaste nädalate sündmuste valguses on teravalt esile kerkinud toidujulgeoleku teema ning mõistame, kui tähtis on Hiiumaa kui väikesaare jaoks, et saarel on olemas oma toidutootmine. 

Kokkuvõtteks tänusõnad meie inimestele ja klientidele Hiiumaa Köök ja Pagar arendusjuht-tehnoloog Indrek Laaniste: „Viie aasta pärast võiks Hiiumaa Köök ja Pagar olla viie rikkama ettevõtte hulgas Hiiumaal. Just selles mõtte, et inimesed tahavad hommikul enne kukke ja koitu tööle tulla. Teha seda rasket ja tänuväärset tööd ning olla selle üle uhked. Sest ilma meie inimesteta ei oleks nendel seintel mõtet, nemad on need kes seda väärtust loovad. Ja loodan, et on ikka neid andunuid fänne, kes seda kõike hinnata oskavad ja oma ostukorviga seda väljendavad.“